Állandó Programok

A Mátra és környéke megszámlálhatatlan kikapcsolódási lehetőséget nyújt az év bármely szakában.
Szubjektív programajánlónkban elsősorban a helyben, közelben elérhető legnépszerűbb programokat igyekszünk bemutatni illetve néhány személyes „kedvencünket” megosztani.

01jan

A teljes kínálat áttekintése

  • Start at 10:10DE.

A teljes kínálat áttekintéséhez az alábbi linkeken elérhető portálokat ajánljuk:
matrahegy.hu/esemenynaptar
nagyrede.utisugo.hu/latnivalok
gyongyos-matra.hu/hu

Tovább →
22jan

Kisvonatozás

  • Start at 00:00DE.

Nagyon jó móka az egész családnak a hagyományos kisvasút, amely Gyöngyösön a Mátra Múzeum mellől indul és 2 különböző útvonalat is választhatunk: Mátrafüred és Szalajkaház. Nyáron nyitott kocsikkal is közlekedik, télen kályhával fűtik a fapados és a párnás kocsikat. A nosztalgiajárat, amelyet a már 60 éve üzemelő gőzmozdony, Gyöngyi húz.

Tovább →
22dec

Nagyrédei Kecskefarm

  • Start at 00:00DE.

Az 1998 óta működő ökogazdaság alpesi őzbarna kecskéit csodálhatjuk meg és a tejükből készült, finomabbnál-finomabb, különböző ízesítésű kecskesajtok vásárlására is van lehetőség. Kemencében sült gidát is megkóstolhatjuk, kiváló helyi borokkal kísérve (előzetes egyeztetés alapján).

Tovább →
22dec

Nagyrédei Borászati múzeum

  • Start at 00:00DE.

A kiállításon a szőlő- és bortermelés régi korokat idéző munkaeszközeit és a Szőlőskert által termelt borok gyűjteményét tekinthetik meg a látogatók. 1991-ben a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója nyitotta meg a nagyrédei szőlő- és bortermelés történetét bemutató kiállítást.

Tovább →
22dec

Gyöngyösi Állatkert

  • Start at 00:00DE.

A Gyöngyösi Állatkert minden időben kellemes programot kínál családosoknak, ahol az őshonos házi és vadállatokon kívül sok egzotikus állat megtalálható úgy, mint oroszlánok, szurikáták, tevék vagy éppen a kígyóház lakói. Nagy a szaporulat az oroszlánok között, évente 3-4 kölyök jön világra, amíg kisebbek az egészen kicsik is megsimogathatják.

Tovább →
22dec

Mátrai Móka Játszóház

  • Start at 00:00DE.

Esőnapra, rossz időben ajánljuk Gyöngyös legnagyobb játszóházát a Szurdokpart úton, mely galériás kialakításával meglehetősen tágas. Jó szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak is.Amíg a gyerekek a hatalmas beltéri csúszdát, ugrálóvárat, trambulint használják, addig a felnőttek vagy a nagyobbak használhatják a galéria rész játékait.

Tovább →

Károlyi György álma volt, hogy a fürdőtelepi kastélyhoz illeszkedő fényűző istállót építésen. A fagerendás, vörös téglás, díszes külsejű, belül vörös márvány burkolatú épületre nem hiába aggatták rá a Cifra nevet. Az eredeti XIX.-XX. századi hintók, és kocsik mellett, hajtószánt, városi szánt, vadász kocsit, konflist és fiákert is megtekinthetünk.

Tovább →
22dec

Gasztroturizmus

  • Start at 00:00DE.

Tapasztalja meg az egyedülálló panorámával rendelkező éttermek kulináris sokszínűségét, amelyek remekül ötvözik a magyar konyha ízeit, az egészséges étrendet és a nemzetközi specialitásokat! Farkasmályi pincesor Bárdos és fiai Szőke Mátyás Regélő Vendéglő Benevár Mátraszentimre Abasár    

Tovább →

Az ezerféle élményt és meglepetést kínáló Mátra, alig várja, hogy Ön is felfedezze. Nem vesszük el a felfedezés egyéni sikerét akkor, amikor segítséget nyújtunk abban, hogy a mátrai élmény frenetikus, az élmény megszerzése biztonságos legyen. Hagyományos és extrém ajánlataink között minden korosztály megtalálja a kedvére valót.

Tovább →
22dec

Kultúrális programok, múzeumok

  • Start at 00:00DE.

Az esszencia valaminek a lényege, meghatározója, sava-borsa és veleje. Az esszencia a lelke az adott dolognak. Az általunk bemutatott élmény-esszenciák a Mátra által kínált ezernyi csoda közül azok, amelyekre igazán érdemes odafigyelni. Palóc Babamúzeum Mátra Múzeum Pálmaház Orczy-kert Zsellérház Palóc tájház    

Tovább →