Nagyréde

nagyredeA Budapestről az M3-on mindössze 35 perc alatt megközelíthető település Gyöngyöstől kb. 10 km-re, a Nyugati-Mátra peremén található.Nagyréde védett völgyben, zsákfaluként helyezkedik el. A tiszta levegő, csend és nyugalom hangolja rá a pihenésre, kikapcsolódásra az ide érkező vendégeket.

A községet a bora tette híressé. A falu azzal emelkedett ki a szomszédos települések közül, hogy az itt élők vállalkozó szellemének köszönhetően váltott, s elsőként kezdte el a szőlő mellett a keresettebb gyümölcsök (málna, földieper) termelését, értékesítését. Mára a málna, vagy a különböző mirelit áruk épp olyan híresek az országban, mint amilyen jó nevű a falu bora. Napjainkban Magyarországról exportált bor egytizede terem a település dűlőin.

nagyrede2

Ezen a vidéken minden megtalálható – halastótól a hegyekig, ugyanis 30 km hosszan nyújtózik el Nagyréde “fölött” a Mátra láncolata. Mindenki megtalálhatja a kedvére való időtöltés formáját és helyszínét – a horgászástól a túrázásig, hegymászásig, kerékpározásig, a község és a környék látnivalóinak, nevezetességeinek megtekintéséig.